В плановете на общинското дружество Пазари“ има заложени проекти за

...
В плановете на общинското дружество Пазари“ има заложени проекти за
Коментари Харесай

Ще запази ли мястото си Цветния пазар на Чаталджа?

В проектите на общинското сдружение „ Пазари “ има заложени планове за реорганизация на пазарните площадки в града, които стопанисва. Това сподели кметът Иван Портних във връзка запитване на Moreto.net за Цветния пазар на „ Чаталджа “.

Бараките на тържището заемат съвсем целия тротоар, което затруднява напредването на пешеходците и основава предпоставки за произшествия, тъй като от време на време хора слизат и на самото платно.

„ Положението с Цветния пазар е заварено от 20 години. Имаме проблем и със самия терен. Надяваме се новото управление на „ Пазари “ да реши този въпрос и да се отрегулират нещата с напредването. Този пазар се знае от доста хора и те го употребяват. Най-лесно е да кажем, че го закриваме и край, само че извънредно доста хора го употребяват и няма по какъв начин да пристъпим към сходна мярка “, сподели ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов.
Портних и Балабнов разясниха и комерсиалната активност на възрастни хора в региона на пазар „ Чаталджа “, които разполагат стоката си върху кашони и щайги и дружно с околните бараки съвсем изцяло заемат тротоара, което още веднъж основава стеснение за пешеходците.

„ По отношение на възрастните хора, предлагано им е в годините да им се отреди някакво местенце някъде гратис, само че те просто отхвърлят, там са си от години. Деликатна тематика, няма по какъв начин с полиция да бъдат гонени, не мисля, че е възможно “, сподели Балабнов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР