В Плана за възстановяване няма и една стотинка за възстановяване

...
В Плана за възстановяване няма и една стотинка за възстановяване
Коментари Харесай

Инж. Величко Величков: В България няма стратегия за ползване на минералните води



" В Плана за възобновяване няма и една стотинка за възобновяване на остарели сондажи, откриване на нови залежи . Има пари за нещо, за което настояват, че в никакъв случай не е правено, само че това не е вярно. Виждаме голяма инвестиция за нещо, което няма да има национално значение ".
Това разяснява пред БНР инж. Величко Величков, изпълнителен шеф на Българската асоциация по подземни води.

Кметове на селища, които развиват балнео и СПА туризъм обявиха, че имат потребност от средства за саниране на съществуваща инфраструктура за минералната вода . Те показаха, че проблемите в балнео курортите, свързани с туризма би трябвало да намерят място в Националния проект за възобновяване и резистентност и в оперативните стратегии. В Националния проект за възобновяване и резистентност не се плануват средства за рехабилитация на инфраструктурата, обвързвана с минералната вода на балнео и СПА курортите .

Според инж. Величков по тематиката не е воден диалог с експерти .

" Предвидени са много средства за надълбоко сондиране, за способ за извличане на геотермална сила, непосредствен до фракинг метода за рандеман на шистов газ, който преди години беше отритнат преди години от цялата общност... Основните действия най-вероятно ще отидат при външен съветник, ние нямаме нито такива геофизични компании с такива благоприятни условия, нито такива сондажни компании . Изключително доста средства за други хора ", добави той в предаването " Хоризонт до обед ".

По думите му в България няма тактика за прилагане на минералните води .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР