В писмо изпратено днес до институциите, от Синдиката на служителите

...
В писмо изпратено днес до институциите, от Синдиката на служителите
Коментари Харесай

Надзирателите: Бюджетът за охрана на затворите и съдебната власт е недостатъчен

В писмо изпратено през днешния ден до институциите, от Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) молят да бъде отговорено на поставените от тях по-рано претенции за повишение на бюджетите на Главна дирекция “Изпълнение на наказванията ” и Групово дело „ Охрана “, оповестиха от организацията. От синдиката показват, че сходно решение ще бъде в поддръжка на напъните на синдикалните организации за опазване на обществения мир, непоклатимост в пенитенциарния бранш и ползотворно обществено партниране с Министъра на правораздаването във връзка със декларираните от министър Надежда Йорданова планове, които да решат на качествено равнище проблемите в системата на пандизите в България. От там считат, че институциите и всички парламентарно показани политически сили би трябвало да уточняват всяко свое обръщение и деяние, които касаят освен двете дирекции подчинени на Министъра на правораздаването, а целия бранш " Сигурност ", за умерено и дейно действие на службите от първостепенна социална значимост.

В края на писмото се насочва апел по време на всички процедури и съвещания по приемане на Бюджет 2022 и работа по тригодишната бюджетна рамка, всички институции и политически сили да стигнат до единна позиция, гарантираща повишение, предвидимост и равнопоставеност на заплащането на труда, гарантиране на правата на чиновниците и изцяло финансиране, очертаващо съзидателна посока на развиване и възобновяване на достолепието, себеуважението, възприятието за правдивост на чиновниците в целия бранш " Сигурност ".
Надзирателите и охранителите анулират митинга си
" Отменяме митинга след последната информация и поетия ангажимент за осъществяване на нашите претенции, а точно числеността на чиновниците...
Прочети повече
Писмото е изпратено до Председателя на Народното събрание Никола Минчев и до Министър-председателя, Министъра на финансите, Министъра на правораздаването и Председателите на парламентарните комисии по бюджет и финанси, по конституционни и правни въпроси и до управленията на парламентарно показаните партии. Същото е адресирано от името на УС на Синдикат на чиновниците в пандизите в България и всички 171 делегати на Общо заседание на организацията, извършено на 06 февруари 2022 година, в с.Равда.

Синдикатът напомня, че неведнъж приканва управляващите в България да се обезпечи нужното финансиране за превъзмогване на казуса с дефицита на фрагменти, от който с всяка минала година се следи наклонност на увеличение на случаите на осъществена физическа, а и на вербална експанзия по отношение на надзиратели, което препятства за реализиране на задачите на наказването в цялостния му размер – да се накаже и превъзпита причинителят, само че и да се подейства възпиращо и по отношение на останалите членове на обществото.

ССЗБ е най-голямата синдикална организация в структурите на министерството на правораздаването. Основана е през април 2009 година и е уредник на най-масовите митинги в българските затвори от последните години. В момента в ССЗБ членуват над 2 000 чиновници на Главна дирекция “Изпълнение на наказванията ” и Групово дело „ Охрана “. Организацията е в развой на присъединение в EPSU (Public services international) и PSI (European public service union).

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР