В писмо до всички парламентарни групи в 47-ото НС, от

...
В писмо до всички парламентарни групи в 47-ото НС, от
Коментари Харесай

От ВМРО настояват за закриване на КЕВР

В писмо до всички парламентарни групи в 47-ото Народно събрание, от ч лена на националното управление на Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на групата " Патриоти за София " в СОС Карлос Контрера , се упорства за закриване на Комисията по енергийно и водно контролиране.

Като орган КЕВР от дълго време не се употребява с доверието на българските жители . Изследването на работата на самата Комисия демонстрира, че регулаторната ѝ активност се свежда до официална инспекция на обстоятелства и условия, без правни и в действителност благоприятни условия да се прави действителна контролна активност.
 Рибарски: До 2-3 седмици ще има нов ръководител на КЕВР
Рибарски: До 2-3 седмици ще има нов ръководител на КЕВР

Ще се трансформират някои от условията за членовете на органа

Друг претекст на Вътрешна македонска революционна организация е, че КЕВР е самостоятелен орган единствено по документи . Комисията е мощно подвластна от изпълнителната власт във връзка с осъществяването на инспекции и установяване на регулаторната рамка в другите браншове на енергетиката, както и във връзка с ВиК услугите.

В самото структуриране е позволено небалансирано разпределение на дейностите сред енергетиката и ВиК услугите . От девет души състав едвам двама са с сектор водоснабдяване и канализация, което е и предпоставката обратно в годините този колективен бранш да бъде трайно и стабилно неглижиран, показват още в писмото от Вътрешна македонска революционна организация.

Според Вътрешна македонска революционна организация този модел е неработещ и е по-добре вместо да се избира нов ръководител на КЕВР да се предприеме съществена промяна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР