В писмо до Китай Северна Корея обяви, че заради „враждебните

...
В писмо до Китай Северна Корея обяви, че заради „враждебните
Коментари Харесай

Северна Корея обяви, че няма да участва на Олимпиадата в Пекин

В писмо до Китай Северна Корея разгласи, че поради „ враждебните сили “ и рисковете от Covid-19, няма да взе участие в идните зимни олимпийски игри в Пекин и упрекна Съединените щати, че се пробват да предотвратят триумфа на игрите, оповестиха държавните медии в изолираната комунистическа страна, представени от Reuters.

Не излиза наяве дали писмото от Олимпийския комитет и спортното министерство на Северна Корея се отнася единствено за неговите спортисти - които нямат право да се състезават, откакто Северна Корея беше отстранена от Международния олимпийски комитет (МОК) до края на 2022 година, откакто не изпрати тим на Олимпийските игри в Токио предходната година, базирайки се на опасенията от Covid-19.

Резюме на писмото на държавната новинарска организация KCNA не загатва дипломатическа делегация и страната поддържа строго самоналожено блокиране на границата, което не разрешава влизането даже на личните й дипломати и задушава съвсем цялата търговия.

Писмото подлага на критика неуточнени дейности на Съединените щати, които през декември оповестиха, че техните държавни чиновници ще бойкотират Зимните олимпийски игри през 2022 година поради дейностите на Китай в региона на човешките права, като в същото време ще разрешат на американските спортисти да пътуват до Пекин, с цел да се състезават.

Оттогава няколко други страни, в това число Англия, Австралия и Канада, също оповестиха дипломатически протест.

„ Съединени американски щати и техните васални сили стават все по-неприкрити в дейностите си против Китай, ориентирани към попречване на сполучливото разкриване на Олимпийските игри “, се споделя в писмото на Северна Корея, наричайки тези дейности „ засегнатост за духа на интернационалната олимпийска харта и „ недодялан акт на опит за оскверняване на интернационалния имидж на Китай. "

„ Не можем да участваме в Олимпийските игри заради дейностите на враждебните сили и международната пандемия, само че бихме подкрепили напълно китайските приятели в цялата им работа за провеждането на превъзходен и прелестен олимпийски фестивал “, се споделя в писмото, съгласно KCNA.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР