В петък вечер започва тридневният рибен фестивал, организиран от Община

...
В петък вечер започва тридневният рибен фестивал, организиран от Община
Коментари Харесай

Тридневен рибен фест ще радва жителите и гостите на Поморие

В петък вечер стартира тридневният рибен фестивал , проведен от Община Поморие за жителите и гостите на града. Това оповестяват от Общината.

Идеята на фестивала, финансиран по Програмата за морско дело и риболовство, е посредством концерти, презентации на рибни ястия, театрални скечове и занимания за най-малките да бъде показана част от живота и занаята на риболовците.



Фестивалът се провежда за първи път и се осъществя по план на план „ Насърчаване развиването и популяризирането на рибарството на територията на община Поморие “.

Събитието стартира в 18.00 часа с показване на Монографията “ЕЗИКЪТ НА БЪЛГАРСКАТА КУХНЯ “ в Градска художествена изложба „ Дечко Стоев “ – Поморие. Заедно с скъпото научно проучване, за първи път ще бъде показан и забавният „ Анхиалски рецептурник “, основан във връзка фестивала.

Вечерта ще продължи в 20.00 ч. на площада с атрактивна Анхиалска вечер, готова от театралите в НЧ „ Просвета 1888 “.

Утре 1 юли Рибен фест – Поморие ще предложи рибни кулинарни изкушения.  На особено издигната сцена на Рибарското пристанище двама изкусни готвачи ще покажат уменията си и всеки искащ ще може да дегустира, да се снима или да показа концепция. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР