В петък сутринта кафява мечка нападна 33-годишна жена, която излязла

...
В петък сутринта кафява мечка нападна 33-годишна жена, която излязла
Коментари Харесай

Петиция в защита на мечката, нападнала жена край Белица

В петък сутринта кафява мечка атакува 33-годишна жена, която излязла за гъби наоколо до Парка за танцуващи мечки в Белица. Тя била със фамилията си и даже носела бебето си на гърба, когато навлязла в територията на мечката и била нападната. Жената бе призната в болничното заведение в Разлог с голям брой пострадвания, само че без заплаха за живота й. Тя и околните й съумели да избягат, откакто други берачи на гъби почнали да подвигат звук, с цел да подплашат животното.

Кметът на града Радослав Ревански обаче изиска животното от предпазен тип да бъде убито, с цел да се обезпечи спокойствието на хората в района. " Нямаме към момента заповед за отсрел на животното. Искам обаче да подчертая, че мечката не е хваната и вързана и да чака вероятно да я убием. Това позволение касае нейното търсене, защото тя е диво животно и е на независимост. Надявам се тя да се отдалечи в планината и да не се върне ", разяснява той в ефира на NOVA.

Веднага след случая зам.-министърът на околната среда Емилия Тончева, дружно с шефовете на парк " Рила " и на благоевградската екоинспекция с специалист от Националната работа за отбрана на природата посетиха местността, където се е случило нападението. След огледа експертите обявиха, че до случая  се е стигнало, тъй като животното се е уплашило, тъй като дамата неумишлено се е доближила прекомерно доста.  

Ето за какво в интернет започва петиция в отбрана на животното - „ Отиваш в дома й, с цел да ядеш храната й – гъби и горски плодове. Не правиш нужното, с цел да я предупредиш, че си там – в гората се подвига звук, а след това, когато тя се отбрани от теб – виновността е нейна. Защо? “, написа в обществените мрежи Мария Жекова, която е измежду подписалите петицията.

„ Ние, хората, от дълго време сме прекрачили прага на допустимото, що се отнася до отношението ни към животните и опазването на околната среда “, гласи апелът на подписката. „ Съчувстваме на потърпевшата и нейните близки и й пожелаваме бързо излекуване, само че не считаме, че решениет о на казуса е да се убие мечката. Мечките най-често атакуват, когато са с дребните си или се усещат застрашени по някакъв метод. Редки са сходни случаи, по тази причина молим за схващане и толеранс към животното “.

До момента са събрани над 25 хиляди подписа. Можете да се включите ТУК.

 
Mаршрутите в естествен парк Витоша, с които да избягате от жегата
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР