В петък ще поканя г-н Главчев да обсъдим неговите предложения,

...
В петък ще поканя г-н Главчев да обсъдим неговите предложения,
Коментари Харесай

Президентът за Митов: Не може зам.-председател на политическа партия да бъде служебен министър

В петък ще поканя господин Главчев да обсъдим неговите оферти, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Това съобщи Румен Радев откакто стана ясно, че Димитър Главчев е предложил на президента да смени външния министър Стефан Димитров с депутата от ГЕРБ Даниел Митов.

" Вече виждате по какъв начин от партийни събрания се разпоредби, по какъв начин се заплашва министър-председателят. И аз доста се надявам господин Главчев да си дава сметка за вредите върху кабинета и цялостното доверие върху изборния развой, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф. Когато аз отговарях за служебните държавни управления, партиите не можеха и да си помислят за сходни вмешателства ", разясни президентът.

По думите му, за външния министър е станало ясно от къде идва заръката:

" Но кой поръча промяната и на земеделския министър, който господин Главчев персонално показа за оставане в служебния кабинет в дух на последователност и като потвърден мениджърски опит в региона. Не е ли необичайно министър-председател да се сменя през ден мнението и обикновено ли е въобще през ден да сменяме министър? Така объркваме и обществото, и бизнеса, и сътрудниците ", уточни Радев
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР