В петък по обед се простихме с голямата Татяна Лолова.

...
В петък по обед се простихме с голямата Татяна Лолова.
Коментари Харесай

За усмивката и таланта на Татяна Лолова

В петък по обед се простихме с огромната Татяна Лолова. Десетки другари и фенове ѝ споделиха довиждане в Сатиричния спектакъл, в който изгря талантът ѝ и в който тя работи доста години.

" Трябва да ви кажа, че душeвността, ведрината, усмивката са по-важни от физическото тяло, от физическото битие, тъй като, в случай че нямаш дух ти си непотребен на тази земя " - тези думи на Татяна Лолова са изречени през лятото на 2020 година, когато първата вълна от Covid пандемията беше утихнала, само че не беше отминала. Това се случи на откритата сцена до НДК.

По-малко от година по-късно тази аудитория, на която Татяна Лолова обществено вдъхваше кураж и раздаваше усмивки, трябваше да се сбогува с нея - в Сатиричния спектакъл, на който тя е измежду създателите.

" С тази усмивка, с тази доброта и светнали очи я възприехме всички . Това е магия, то е нещо отвън, то идва от горната страна, ужасно потомство, страхотни хора, не можем да върнем живота - това се случва, само че можем да го създадем по-усмихнат, по-вдъхновен ", сподели шефът на Сатиричния спектакъл и неин семеeн другар Калин Сърменов.

" Мога да кажа, че си отпътува последният мохикан от това огромно потомство на Сатиричния спектакъл, на киното. Това цялото потомство на Стоянка, на Калоянчев, на Парцалев, на Григор Вачков. Тя беше последният мохикан, Бог да я елементарни, да е ярък пътя ѝ ", сподели Тончо Токмакчиев.

" Една от най-обичаните български актриси си отиде, само че ни остави усмивката си. Тази усмивка постоянно ще бъде с нас и всички българи ще я запомним с това и ще продължим да се усмихваме, когато я забележим в нейните прелестни функции ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

" Изключителна актриса и доста добър човек, тъжно ми е за Таня, само че тя отива в своето постоянно " Дуенде ", във безконечния небесен спектакъл. Светъл път и да е постоянно там на сцената с нейното неповторимо " Дуенде ", изключителна актриса ", сподели кинокритикът проф. Божидар Манов.

" Дуенде ", което загатна проф. Манов, беше измежду обичаните ѝ спектакли, който тя игра 15 години на сцената на Театър 199:

Режисьор на " Дуенде " е Съни Сънински:

" Когато си тръгнал да правиш театър като " Дуенде ", няма по какъв начин да не минеш през пъкъла, с цел да стигнеш до парадайса. Имахме си своите рецесии, имахме си своите красиви моменти, само че съм благополучен, че ѝ подарих бъдеще, направих театър единствено за нея ".

Но публиката още не е видяла последната ѝ кино роля. През април Българска национална телевизия ще излъчи най-новия си сериал „ Порталът “, в който тя играе основната роля на буржоазна дама:

А часове преди да си вземем довиждане с Татяна Лолова излезе и втората ѝ ария от плана, продуциран от Игор Марковски, " Пеещи актьори ". Песента се споделя " Любовта ", дует е с Орлин Горанов и това е последното нещо, направено от Татяна Лолова. Клипът е инсталиран през последните дни, директно след гибелта ѝ в понеделник вечер, а фрагментите са от звукозаписното студио. Всъщност фотосите е трябвало да са в този момент - през март и да стартират ден, откакто тя беше призната в болница.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР