В петък германският институт Роберт Кох (RKI) класифицира Нидерландия и

...
В петък германският институт Роберт Кох (RKI) класифицира Нидерландия и
Коментари Харесай

Германия обявява Нидерландия и Испания за зони с висок Covid риск



В петък немският институт " Роберт Кох " (RKI) класифицира Нидерландия и цялата територия на Испания, в това число Балеарските острови, като " зони с високо разпространяване " на коронавирусна зараза, оповестява Ройтерс.

Решението значи, че тези, които пътуват от Испания или Нидерландия до Германия, след идването в страната ще би трябвало да се самокарантинират за най-малко пет дни, в случай че нямат високи равнища на антитела след имунизация или естествено възобновяване от инфекцията Covid-19 до шест месеца след заразяването.

Докато близо половината германци към този момент са с по две дози на ваксини против Covid-19 и затова са освободени от разпоредбите за карантина, едвам към 2% от младежите под 18 години са изцяло имунизирани, което би представлявало евентуален проблем за пътуващите за почивка в Испания фамилии.

Испания записва бърз напредък на броя на диагностицираните случаи през последните няколко седмици. Броят скочи пет пъти сред средата на юни и средата на юли. Страната записва 624 нови случая на 100 000 души през 14-те дни до края на предходната седмица, до момента в който Нидерландия има 670 случая, съгласно Европейския център за профилактика и надзор на болесттите.

Това е доста повече по отношение на 17-те нови случая на 100 000 германци през последните две седмици.

Въпреки скока в коронавирусните случаи, испанският министър на опазването на здравето съобщи, че в процентно изражение страната има третото най-хубаво въвеждане на имунизации в света.

За Испания рестриктивните мерки ще обиден най-вече туристическите региони, защото 12% от Брутният вътрешен продукт на страната се дължи на туристическата промишленост. В естествени времена региони като Майорка, Менорка, Ибиса, Форментера и Канарските острови развиват стопанска система, 35% от която зависи от трафика на гости.

Промените за Испания и Нидерландия влизат в действие в Германия от идващия вторник (27-и юли).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР