В петък Германия извежда от експлоатация три от последните си

...
В петък Германия извежда от експлоатация три от последните си
Коментари Харесай

Германия затваря три от последните си шест ядрени централи

В петък Германия извежда от употреба три от последните си шест останали нуклеарни централи, заяви Ройтерс. Това е част от признатия проект за отвод от нуклеарна сила, чието произвеждане би трябвало да бъде прекъснато през 2022 година, и прекосяване към възобновими енергийни източници (ВЕИ).

В последния ден на 2021 година стопира работата на реакторите в Брокдорф, Гронде и Гундреминген. Германските управляващи са твърдо решени да изпълнят проекта си за преустановяване на произвеждане на електричество от нуклеарни централи, макар по-ниските цени и по-малкото непосредствено влияние върху околната среда. Затварянето на трите централи идва в миг на рекордно високи стойности на цената на силата, както в Германия, по този начин и в цяла Европа.

През 2021 година шестте централи са произвели 12% от електрическата енергия в Германия. В същото време делът на електричество, създадено от възобновимите източници, е бил 41%, от въглища 28% и 15% от газ.

„ За енергийната промишленост в Германия отводът от нуклеарните мощности е необратим “, сподели Керстин Адрее, ръководител на една от най-големите асоциации на енергийните производители в страната.

Целите пред немската енергетиката са до 2030 година да генерира 80% от електричеството си от ВЕИ. Извеждането на централите от употреба ще продължи до 2040 година и се прави оценка на към 1.25 милиарда $ за всяка централа.

Решението за затваряне на нуклеарните централи пристигна след Тогава с напън от страна на „ Зелените “, социалдемократите и редица природозащитни организации беше взето решението за затваряне на всички реактори до 2022 година

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Хилда от Сирия, която пее в църковния хор  please wait

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР