В петък е голямото откриване на Международния фестивал за театър

...
В петък е голямото откриване на Международния фестивал за театър
Коментари Харесай

Трупи от 7 държави осветяват Черната кутия

В петък е огромното разкриване на Международния фестивал за спектакъл и актуален танц " Черната кутия ". В рамките на една седмица в Пловдив ще се изсипят актьори от седем страни - Австрия, Израел, Италия, Румъния, Япония, Съединени американски щати и Чехия.

Изтъкнатият публицист Недялко Славов, който е уредник на събитието, бе безапелационен: " Фестивалът ще накара всички чужденци, пристигнали в Пловдив, да се вклюбят в града ".

Представленията и креативен срещи ще се осъществят на сцените на Драматичен спектакъл, Куклен спектакъл - Пловдив, Театър А’парт, Културен център Тракарт, Галерия УПАРК.

„ Пограмата включва както типичен по този начин и физически, образен и танцов спектакъл, куклен спектакъл, музикално-театрални постановки, креативен срещи, и министър председатели на книги и филми свързани с театъра и танца. Сред нас ще бъдат едни от най-известните създатели и лица на театралното и танцовото изкуство у нас - Мила Искренова, Христо Мутафчиев “ – сподели артистичният шеф на фестивала - Слава Младенова.

Мероприятието ще бъде публично намерено в 19 ч. в Камерната зала на Драматичния спектакъл с креативна среща с Деян Донков.

Същия ден пловдивчани ще се насладят и на австрийския " Bodhi Project ". Репертоарът на компанията демонстрира комплицирана комбинация от придвижвания, включващи театрални детайли.

На 1 юни публиката ще стане очевидец надлежно на българския документален филм " Дневникът на дракула " и италианския театър - " 4 John ", отдаден на пионера в региона на опита със тон и тишина - Джон Кейдж.

В 19 ч. на 2 юни гостите от Белгия ще вземат присъединяване във фестивала с постановката " Cie O Quel Dommage ". Сюжетът споделя за три дами в черно, коитомбиха живели добре, в случай че не трябваше да се срещнат на погребението на индивида, на който са били надлежно брачна половинка, някогашна брачна половинка и държанка.

На 4 юни Япония ще въодушеви феновете с куклено-театралния театър „ Принцът на морето и принцът на земята “, а Чехия ще показа " Goršek " - пиеса, която споделя историята на двама братя от митологичното плато на Горшек.

В сряда фестивала ще продължи с " Пиеса за кукли и пиано " на израелския режисьор Маша Немировска и произведение на американския хореограф J`Sun Howard.

Официалното закриване на 13-тото издание на фестивала " Черната кутия " ще бъде на 6-ти юни. Последната режисура от празничната стратегия е " Асансьорът ", дело на румънската компания M Studio.

Мероприятието е част от Календара на културните събития на Община Пловдив за 2019 година. Богато наситения му график, включващ спектакъл, пърформанс, актуален танц, креативен срещи и кино прожекции се чака да притегли хиляди любопитни пловдивчани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР