В пещерите на планината Байгун, както и в района наоколо,

...
В пещерите на планината Байгун, както и в района наоколо,
Коментари Харесай

Байгунските тръби: Странните древни „тръби“, които се срещат в пещерите на планината Байгун

В пещерите на планината Байгун, както и в региона в близост, ще откриете дузина странни структури, наподобяващи формата на тръба, които са обект на най-различни тайни теории и клюки.

Първите сведения за така наречен Байгунски тръби се появяват в новинарския уебсайт на китайската държавна медия „ Синхуа “. Според публикацията тръбите са формирани от " 30 % стоманен оксид с огромно количество силициев диоксид и калциев оксид ", до момента в който 8 % от състава им не могат да бъдат разпознати от учените, които ги изследват.

Фактът, че наподобяват на тръби, че 8 % от материала не е разпознат и че в тях откриваме огромни количества отлагания на стоманен оксид, довеждат до бурни спекулации от страна на феновете на конспирации. Според разнообразни видеоклипове в YouTube и публикации от уеб страници, които също по този начин разгласяват доста материали за Голямата стъпка, тръбите са доказателство за напреднали, само че антични цивилизации или също толкоз антични извънземни.

Какво в действителност съставляват Байгунските тръби? Изглежда, фактически са антични, само че това е по този начин, защото евентуално са се  образували вследствие на геоложки процеси.

В Южна Луизиана и на други места са открити структури, сходни по тип и/или състав на тези тръби.

„ Тръбите “, които се срещат в Южна Луизиана, както прочее и тези в региона на Байгун, най-вероятно са вкаменени дървета, споделят геолозите, които са ги изучавали.

" Предполага се, че цилиндрите съставляват отливки от корени на вкаменени дървета, в които седиментите са заменили дървесината, а педологичните и диагенетичните процеси са довели до опазване на външната форма на дървесния корен, до момента в който вътрешната конструкция е била изгубена ", изяснява един от екипите в проучване от 1993 година " Характеристиките на цилиндрите, развити в другите стратиграфски материали, бяха съпоставени, с цел да се оцени въздействието на времето и литологията при тяхното развиване и опазване. "

Преди тези корени да изгният от вътрешната страна, към тях са се образували минерали. По този метод получаваме резултата на кухата тръба. Това пояснение е обещано и за Байгунските тръби, написа Atlas Obscura, като опитите удостоверяват, че самите " тръби " съдържат органична растителна материя.

Друго пояснение допуска, че тръбите са се формирали в самобитна естествена отливка. Според тази доктрина при издигането на Тибетското плато в пясъчника са останали пукнатини, които по-късно при наводняването на региона са били запълнени с богати на желязо седименти.

При всички положения нито един от тези процеси не изисква намесата на извънземни, нито пък потвърждава, че това в действителност са отходни тръби за извънземни боклуци.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР