В Пернишко неутрализираха престъпна група за трафик на мигранти, съобщиха

...
В Пернишко неутрализираха престъпна група за трафик на мигранти, съобщиха
Коментари Харесай

Заловиха 31 нелегални мигранти и четирима българи помагачи при спецакция в Пернишко

В Пернишко обезвредиха незаконна група за трафик на мигранти, оповестиха от пресцентъра на полицията в регионалния град.

Спецоперацията е осъществена след следствие на чиновници от бранш " Противодействие на престъпната престъпност " при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Перник, под управлението на Районна прокуратура.

В резултат на извършените дейности във вечерните часове на вчерашния ден на територията на общината били засечени и арестувани четирима български жители на възраст сред 28 и 38 години, прибавя Българска телеграфна агенция.

Криминалистите открили и три моторни транспортни средства, в едно от които били транспортирани 31 незаконни мигранти, показали се за жители на Афганистан.

Според първичните данни задачата е била чужденците да бъдат трансферирани в различен автомобил и изведени отвън страната. Мигрантите ще бъдат превозени и настанени в профилиран център.

Четиримата участници в незаконната скица в началото са арестувани за период от 24 ч. с полицейска мярка. С разпореждане на наблюдаващ прокурор мярката им ще бъде удължена до 72 ч. с оглед внасяне на искане в съда за налагане на мярка за неотклонение. По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава.

Над 30 мигранти от афганистански генезис бяха хванати в Пернишко в края на предходната година. Чуждестранните лица бяха открити при прекосяване на основния път сред градовете Брезник и Батановци в региона на махала " Палилула " на село Велковци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР