В Перник органите на реда задържаха жена заради кражба на

...
В Перник органите на реда задържаха жена заради кражба на
Коментари Харесай

Задържаха 39-годишна перничанка заради кражба на 800 лв., представила се за служител на Топлофикация

В Перник органите на реда задържаха жена поради кражба на пари.

На 24 септември стара жена потърсила помощ в районното ръководство, откакто открила, че от вкъщи ѝ е осъществена кражба.

Тя разказала, че непозната жена се показала за чиновник на Топлофикация и под претекст, че би трябвало да регистрира данни от инсталираните устройства, влезнала в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома открила неналичието на 800 лв., оповестяват от Министерство на вътрешните работи. 

В резултат на подхванатите оперативно-издирвателни дейности чиновниците от Шесто районно управление (на МВР) влезнали в дирите на извършителката и през вчерашния ден я задържали в региона на  планински ъгъл за отдих.

Според първичната информация, по еднакъв метод – представяйки се като служителка или на ВиК, или на топлофикация, арестуваната  е направила голям брой аналогични закононарушения. При претърсванията в населявана от нея хотелска част са открити голям брой движимости, обект на закононарушения, включително - часовници, златни украшения, банкови карти.

Работата по документиране на цялостната незаконна активност на арестуваната продължава. Предстои събраните материали по формираното досъдебно произвеждане да бъдат докладвани в Софийска региона прокуратура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР