В периоди на кризи най-много страда културата, защото първо се

...
В периоди на кризи най-много страда културата, защото първо се
Коментари Харесай

Йотова: В периоди на кризи страда културата, последствията от това са дългосрочни

В интервали на рецесии най-вече страда културата, тъй като първо се режат средствата за нея. " Последствията от неналичието на внимание и грижа за българската просвета са дълготрайни. Трудно можем да възстановим това, което ни прави българи и общество “. Това уточни вицепрезидентът Илияна Йотова на представянето на книгата на Николай Дойнов „ Относно: черната дупка в сърцата “, оповестяват от прессекретариата на президента.

 

Българската интелигенция би трябвало да върне своето почтено място на обществената сцена, да се чува мощно гласът ѝ, съобщи вицепрезидентът Йотова. По думите й през днешния ден ингелигенцията ни като че ли се е примирила и ни е оставила на тези, които с особена натрапчивост от екраните и микрофоните заемат цялото ни персонално и служебно пространство. Карат ни да потъваме в личния си свят и да се отдаваме на апатията. Само интелигенцията със своя житейски опит, философия и гений може да ни избави от клишетата, от чиято гравитация е мъчно да се спасим, уточни Илияна Йотова.

 

Вицепрезидентът ще поддържа самодейността на Съюза на националните читалище за възобновяване на читалището в село Каравелово, се показва в известието. „ Пламъкът на читалищата, който гори мощно като пламъка в кандилото, в никакъв случай няма да бъде сменен от силата на неоновите лампи и на изкуствените връзки “, съобщи още Илияна Йотова.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР