В периода от 26-и до 29 октомври на територията на

...
В периода от 26-и до 29 октомври на територията на
Коментари Харесай

Шестима задържани и 89 с отказ за влизане в България при международна акция против престъпността

В интервала от 26-и до 29 октомври на територията на България бяха извършени инспекции по границата във връзка със взаимните дни за деяние „ Югоизточна Европа 2022 “, в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за противопоставяне на тежката и проведената престъпност, оповестяват от вътрешното министерство.

Проверени са общо 6405 души, 1750 моторни транспортни средства и 98 колетни колета. Задържани са шест души, а други 89 са получили отвод за влизане в страната. Установени са 23 опита за нелегално прекосяване през държавната граница посредством укриване в тайници, седем случая на подправени документи, 13 - на превишен престой и пет - на злоупотреби с визи. Иззети са общо 131 689 къса цигари, 380 литра алкохол и 4,722 кг злато/бижута.

Служители на Министерство на вътрешните работи и организация „ Митници “ взеха присъединяване в акциите, които включват интензивни инспекции по външните граници на Европейския съюз, са координирани от Испания и Европол. Те са били командировани в зоната на граничните контролно-пропускателни пунктове " Калотина ", " Капитан Андреево ", " Лесово ", " Русе - Дунав мост " и " Гюешево ". Оперативните дейности, включващи 28 страни (18 страни членки на Европейски Съюз и 10 страни отвън ЕС) са подкрепени от Евроджъст, Фронтекс, Интерпол и други интернационалните организации. 

В хода на акциите в разнообразни страни са осъществени 382 ареста на обвинени жители, по-голяма част от които са включени в трафик на опиати, подкрепяне на незаконна миграция, документна машинация и трафик на оръжия. Извършените арести и конфискувани доказателства дават съображение на правоприлагащите органи да предизвикват 130 нови следствия, показват от Министерство на вътрешните работи, по информация от Европол.

Резултатите от извършените дни на взаимни дейности на интернационално равнище демонстрират, че са тествани общо 74 924 души, над 30 хиляди транспортни средства и над две хиляди колета. Извършени са 382 ареста и 998 претърсвания. Установени са 2476 противозаконни прекосявания на границата. Иззети са 106 броя оръжия - 43 пушки, 42 револвера, шест газови оръжия, една противопехотна мина, една система за противовъздушна защита, 15 гранати, две машини за сглобявания, две противотанкови ракети, 12 250 амуниции и опиати - 304 кг хероин, 147 кг канабис, 5407 растения марихуана и 1,3 кг кокаин. Образувани са 130 нови следствия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР