В периода от 17 до средата на 18 век обличането

...
В периода от 17 до средата на 18 век обличането
Коментари Харесай

Защо в миналото обличали момчетата в рокли?

 момче в рокля

В интервала от 17 доникъде на 18 век обличането на момчетата в рокли се смятало за обикновено. И решението на въпроса какво да облече момчето: бродирана шапка, рокля, сюртук или брич, зависело от възрастта на детето. Защо това било по този начин?

В предишното облеклата не зависели от пола на детето, както през днешния ден, а символизирала степента му на взаимозависимост на юношата от възрастните. И в случай че юношата бил обличан в момичешка дреха, това значело, че той още не е задоволително независим, с цел да премине в света на мъжете и би трябвало още да порасне.

В света на възрастните, детайлите на носените облекла от юношата се сменяли или изцяло изчезвали от дрешника. Така в началото му разрешавали да си смъкна бродираната шапка и да открие косите си, а на 6-7 години махал роклята и обличал брич.

Но в случай че малчуганите направел някоя пакост, то за наказване го обличали още веднъж в рокля. Ето за какво, заинтригувани от това да останат в в света на мъжете, момчетата се стараели да се държат добре.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР