В периода 7-11 септември в Горни Милановац (Сърбия) се проведе

...
В периода 7-11 септември в Горни Милановац (Сърбия) се проведе
Коментари Харесай

Международен младежки параспортен лагер се проведе в Сърбия

В интервала 7-11 септември в Горни Милановац (Сърбия) се организира интернационален юношески лагер и образования на треньори в параспорта в границите на план South-East European Youth Parasport Exchange SEEYou. По време на лагера младежите с разнообразни увреждания имаха опция да се срещнат с основите на леката атлетика и да вземат присъединяване в интернационален шампионат, а редом се организираха образования на спортните експерти, работещи с тях.

Обучителните и спортни действия спомагат за развиването на спорта за хора с увреждания в партньорските страни - Хърватия, Сърбия, Гърция, Белгия, България и Германия. В събитието взеха присъединяване Йоанна Дочевска, Стефка Джобова и Ивелина Кирилова - представители на партньорската организация от България – Асоциация за развиване на българския спорт, които организираха обучителните действия и спомогнаха с експертиза за осъществяване на спортните интензивности.

В Европа живеят към 80 милиона души с увреждания, което се равнява на към 15% от популацията на Европейски Съюз. Спортът е приет като инструмент за поощряване на общественото включване на хората с увреждания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР