В периода 30.06 – 06.07.2024 г. ще се проведе елитен

...
В периода 30.06 – 06.07.2024 г. ще се проведе елитен
Коментари Харесай

Видни специалисти от Франция и Швейцария идват в България за международен детски футболен лагер

В интервала 30.06 – 06.07.2024 година ще се организира първокласен интернационален футболен лагер за деца и юноши на възраст сред 7 и 17 години в Тетевен, показа пред Дарик координаторът на Динамо Загреб - Цветлен Димов. Събитието цели да събере треньори и състезатели от разнообразни европейски страни като Франция, Швейцария, България, Румъния и други, с цел да сътвори оптимално конкурентна среда за подрастващите футболисти за тяхното израстване като персони и спортисти.
Специално за лагера ще дойдат методистът към френската Футболна Федерация (FFF) Матиас Сюк, шефът на футболната академия Mauguio-Carnon БанжаманБодиу и специалистът по швейцарската футболна методология Жофре Каде с дълготраен стаж в школата на Лозана. Към тях в щаба на лагера се присъединяватдобре познати родни експерти като Добри Митов, Христо Захариев, Станислав Томов и други. Всички те ще предадат знанията си на подрастващите футболисти, с цел да им изградят верни привички, които да се трансфорат във футболни автоматизми с течение на времето.
Програмата на лагера включва интензивни двуразови тренировки, видео лекции и потребни препоръки на тематика хранене, тактичност и психическа резистентност. Различните футболни култури са гаранция за работлив лагер за най-благоприятен подготвителен развой, счита Матиас Сюк. Банжаман Бодиу споделя от своя страна, че в
България футболната жила е налице и просто искрата би трябвало да бъде запалена още веднъж. Преди една година Банжаман изкара едноседмичен продан с сътрудниците си от Sofia Football Lab и съумя да се запознае с локалната футболна конюнктура и специфики. Жофре Каде пък от своя страна ще разкрие за какво и по какъв начин Швейцария потегли стремително във възходяща футбола линия, показвайки тънкостите от методите на Association Suissede Football.
Присъствието на умел експерт като Добри Митов прибавя още повече експертиза към треньорския щаб, правейки от лагера един от дребното с треньор с UEFA Pro лиценз. Организаторите на лагера от Юро Плей и Динамо Варна са щастливи, че толкоз значими имена са приели поканата им да станат част от интернационалния екип и приветстват всички футболисти с упоритости и усърдие с добре пристигнали. В момента текат записвания, които ще продължат до 17.05.2024 година Местата са лимитирани.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР