В периода 23-25 ноември 2022 година Община Берковица взе участие

...
В периода 23-25 ноември 2022 година Община Берковица взе участие
Коментари Харесай

Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова получи приз и европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво

В интервала 23-25 ноември 2022 година Община Берковица взе присъединяване в тридневен конгрес „ Българските общини – реализиране на европейски стандарт за качество на ръководството на локално равнище “, който бе проведен от Министерството на районното развиване и благоустройството в град Велинград.
На форума бяха поканени 22 български общини, носители на наградата „ Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище “, измежду които беше и Община Берковица.
В него участваха членове на Националната платформа на сътрудниците за положително демократично ръководство на локално равнище, национални специалисти за самостоятелна инспекция и верификация за отсъждане на Европейския етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище на Съвета на Европа, представители на НСОРБ, на българските общини, представители на Министерство на регионалното развитие, на Съвета на Европа и други.
По време на форума представителите на всяка община споделиха свои положителни практики и новаторски решения в своята активност. На публична гала Областният шеф на Област Пазарджик Трендафил Величков връчи премия на всяка община – бистър многостен, който е знак на 12-те правилото за положително демократично ръководство. Величков приветства напъните на всички представители на локалната власт за възстановяване на обществената среда и непрестанен разговор сред институциите, общините и жителите.
Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова показа презентация на тематика „ Здравето на хората – наша отговорност и грижа! “.
Основен фокус на тематиката беше показване на сполучливо осъществени положителни практики, свързани с даване на здравна помощ на хората в обитаемоте места на община Берковица посредством обезпечаване на съответно опазване на здравето и доставяне на общинската болница с съвременно съоръжение. Акцент в презентацията бяха и споделените способи, свързани със здравето на подрастващите – безвъзмездни ски уроци за децата от община Берковица, двугодишен курс на образование в Академия „ Детско полицейско ръководство “ и други сполучливи практики, които имат за цел да ангажират вниманието на обществеността към грижата за здравето посредством интензивност и спорт, които Община Берковица ще продължи да развива и в бъдеще.

„ Тази премия е самопризнание за положителната екипна работа на администрацията и тласък да надграждаме постигнатото. Независимо от сложните времена, в които живеем, ние работим с отдаденост и предпочитание в полза на жителите и непрестанен блян да променяме и развиваме Община Берковица към по-добро. Той не би имал смисъл, в случай че не сме в помощ и поддръжка на хората.
Благодаря на целия екип от Общинска администрация за професионализма и усърдието, с които работят за богатството на всички жители на община Берковица. “

Димитранка Каменова
кмет на Община Берковица
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР