В периода 2014-2015 г. един хърватин спечели уважението на цялата

...
В периода 2014-2015 г. един хърватин спечели уважението на цялата
Коментари Харесай

Любимец на Сектор "Г" запретна ръкави, за да бъде доброволец в Хърватия

В интервала 2014-2015 година един хърватин завоюва уважението на цялата агитка на ЦСКА. Защитникът Тончи Кукоч бързо се трансформира в любим на " алените " с екстравагантното си държание и обстоятелството, че постоянно припяваше познатите песни със Сектор " Г ".

Днес 30-годишният футболист е част от първодивизионния маджарски " Кишварда ", само че в дните към Нова година се преквалифицира непредпазливо в служащ, който поправя... покриви.

Снимка: facebook.com

На 29 декември Хърватия пострада от мощно земетресение. Без да се замисля Тончи отпътува за най-засегнатия регион - градовете Петриня и Сисак. Но вместо към огромните обитаеми места, футболистът и приятелите му се насочили към околните села, където също има много работа по старите къщи.



" Ние сме в Жупич, на няколко километра от Петриня. Дойдохме непринудено, като доброволци във вторник (29 декември). След като видяхме какъв безпорядък е в Петриня, насочихме се към близкото село, до което по този начин и не стигна помощ. Пристигнахме към 19 ч., попитахме дали им би трябвало храна и вода. Казаха, че сме първите, които стопират тук. Повечето коли минават пренос. Решихме да останем и да помогнем ", споделя Кукоч в своята страница във " Facebook ".

Футболистът детайлно разказва дейностите на цялата бригада.

Снимка: facebook.com

През първия ден раздали храна, вода и артикули от първа нужда на всички локални. След това се захванали да укрепят къщата на самотна жена и да си създадат заслон в двора, където да спят.

Кукоч споделя, че оттогава замазват появилите се пукнатини по стените, оправят покриви и пререждат керемиди, с цел да могат бабите и дядовците да са на изсъхнало през нощта.

Снимка: facebook.com

" До четвъртък (31 декември) нашият екип оправи покривите на 12 къщи по този начин, че да бъдат годни за живот. Покрихме дупките с найлон, сменихме счупените керемиди, оправихме падналите комини, махнахме развалените греди. Имаме голяма потребност от керемиди. Липсват строителни материали. Храна, хигиенични такъми и облекла има. Но няма строителни материали и хора с опит, които да спрат разрушаването на къщите ", изяснява Тончи.

Той даже разкрива, че една от бабите в селото е поискала да му даде 100 хърватски куни (около 25 лева.) за свършената работа, само че той, естествено, е отказал.

Снимка: facebook.com
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР