В периода 20-22 март 2024 г. в Бордо, Франция се

...
В периода 20-22 март 2024 г. в Бордо, Франция се
Коментари Харесай

Водещи учени на МУ-Плевен представиха научни резултати на 28-мия Годишен Конгрес на Европейската асоциация на болничните фармацевти

В интервала 20-22 март 2024 година в Бордо, Франция се организира 28-мия Годишен Конгрес на Европейската асоциация на болничните фармацевти (European association of hospital pharmacists- EAHP).

В конгреса взеха присъединяване доцент Христина Лебанова, декан на факултет „ Фармация “ при МУ-Плевен и гл.ас. Светослав Стоев, които показаха данни от извършени изследвания по отношение на осъществяване на активността по стратегическата научноизследователска и иновационна стратегия за развиване „ Медицина за здраве “ (Med for Health) на МУ-Плевен в осъществяване на контракт BG-RRP-2.004-0003-C01 по процедура посредством непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Създаване на мрежа от проучвателен висши учебни заведения в България “ по Националния проект за възобновяване и резистентност.



Доц. Христина Лебанова, декан на факултет „ Фармация “, разяснява присъединяване на МУ-Плевен във форума:

“Подобна опция за колаборация с учени и болнични фармацевти от цяла Европа е причина за разпространение на научните достижения на МУ-Плевен, осъществени в осъществяване на програмата „ Медицина за здраве “. Натрупаниятопит и знания по време на конгреса съставляват тласък за внедряване на нововъведения в региона на фармацията в България и усъвършенстване на фармацевтичното обучение на студентите от МУ-Плевен.



Чрез опцията да споделим хрумвания и да си сътрудничим с водачите в сектора, ние освен осъществяваме в началото заложените цели на научния план, само че и способстваме за позиционирането на МУ-Плевен измежду основните организации, които образуват бъдещето на опазването на здравето в Европа “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР