В периода 19-24 март 2024 г. с влакови композиции ще

...
В периода 19-24 март 2024 г. с влакови композиции ще
Коментари Харесай

Влакови композиции с военна техника ще преминат през България

В интервала 19-24 март 2024 година с влакови композиции ще бъде превозена военна техника от Гърция към Румъния . В същия интервал военна техника ще бъде превозена по железопътната инфраструктура на страната ни от Гърция за присъединяване в взаимната българо-американска подготовка на Учебен полигон „ Ново село “.

По същия маршрут, само че в противоположна посока, военната техника ще се върне от Румъния и България към Гърция след привършване на взаимната подготовка с присъединяване на американски военни формирования в двете страни.

Транспортирането на военна техника от Гърция към Румъния и България и назад е част от районното логистично обезпечаване на ротацията на военни формирования, които вземат участие в интервенцията „ Atlantic Resolve “ на американските въоръжени сили.

„ Atlantic Resolve “ се организира от 2014 година в европейски страни-членки на НАТО и включва взаимни подготовки на военни формирования от съюзнически армии за повишение на оперативната им съгласуемост. Операцията на Въоръжените сили на Съединени американски щати е принос към ограниченията за увеличаване на качествата на Алианса за въздържане и защита.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР