В Пекин завърши продължилия една седмица конгрес на управляващата Китайска

...
В Пекин завърши продължилия една седмица конгрес на управляващата Китайска
Коментари Харесай

Конгресът на Китайската комунистическа партия разшири властта на Си Цзинпин

В Пекин приключи траялия една седмица конгрес на ръководещата Китайска комунистическа партия, заяви организация Синхуа. Избран бе нов състав на 200-членния Централен комитет, който ще управлява партията през идващите 5 години, и нов състав на Централната комисия за инспекция на дисциплината. Приети бяха резолюция по отчета на Централен комитет и на комисията.

Близо 2000 делегати утвърдиха през днешния ден промени в устава на партията, които се чака да разширят пълномощията и да укрепят позициите на китайския водач Си Цзинпин, отбелязва Асошиейтед прес. Чуждестранни медии не бяха позволени в залата по време на първата част от заключителното съвещание, когато, както се допуска, се състоя гласуването.

Преди одобряването на измененията в партийния правилник бе прочетена аргументация за нуждата от тях, в която няколко пъти бе упоменат Си Цзинпин и неговите достижения, само че към този момент поправките в устава не са оповестени, отбелязва АП.

На предходния конгрес на ККП единомислещо бе решено в устава на партия да бъдат включени като един от основополагащите правила " Идеите на Си Цзинпин за социализъм с китайска специфичност в новата ера ". С това Си на процедура бе подложен наедно с създателя на Китай Мао Цзедун.

Днес в късото си заключително изявление Си сподели за измененията в Устава, че те " обрисуват ясните условия за продължение и подсилване на управителната роля на партия ".

Партийният конгрес дефинира дневния ред на Китай за идващите пет години. Доклад, прочетен от Си на първата сесия преди седмица, показва решимостта да се продължи по досегашния път в изискванията на вътрешни и интернационалните провокации.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР