В Пазарджик ще се проведе общоградско шествие в памет на

...
В Пазарджик ще се проведе общоградско шествие в памет на
Коментари Харесай

В Пазарджик организират шествие в памет на 21-годишния Ангел, убит заради момиче

В Пазарджик ще се организира общоградско шествие в памет на 21-годишният Ангел Здравков, който в края на септември, бе погубен от 18-годишен юноша, поради момиче.

Участниците в шествието упорстват причинителят на тежкото закононарушение Никола Райчев да получи пожизнен затвор.

Очаква се в шествието да се включат стотици хора с искане за законови промени и по-тежки присъди при отнемането на човешки живот. 

Точно преди месец Ангел Здравков бе смъртоносно прободен с нож, измежду бял ден в един от оживените квартали на Пазарджик, пред очите на десетки хора, оповестява БНР.

18-годишният юноша е работил планувано. Веднага след убийството Никола съумя да изляга и да се укрие, само че два дни-по-късно бе открит в София. Близките и приятелите на Ангел провеждат шествието, с цел да може повече хора да станат съпричастни към настояването – правдивост за Ангел и пожизнен затвор за килъра, тъй като, съгласно уредниците, при в този момент настоящото законодателство, причинителите на съзнателно ликвидиране постоянно излизат от пандизите предварително.

Шествието ще стартира през днешния ден в 17 часа от църквата " Света Богородица “ и ще приключи пред постройката на съда. Заради огромния интерес към събитието, полицията в Пазарджик, в границите на два часа, поетапно ще подхваща прекъсване на придвижването по булевардите, през които ще премине шествието.

Към самодейността ще се причислят и близки на починали на пътя от дрогирани и пияни водачи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР