В Пазарджик е в ход акция купен вот. Засилено е

...
В Пазарджик е в ход акция купен вот. Засилено е
Коментари Харесай

Над 25 сигнала за купуване на гласове и агитация в Пазарджик

В Пазарджик е в ход акция платен избор. Засилено е полицейското присъствие в кварталите „ Изток ” и „ Ябълките ”. Жандармерия и полиция обикалят през целия ден към най-рискованите секции. Над 25 са сигналите за пазаруване на гласове и непозволена пропаганда.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 954
Според неофициална информация на NOVA от органите на досъдебното произвеждане множеството от сигналите за платен избор в града не се удостоверяват. Проверява се сигнал, обвързван с кмет на село, който застанал пред входа на учебно заведение и викал преминаващи жители в офис, с цел да ги инструктира за кого да гласоподават.

Пред най-рисковите секции в града от събота полицейското наличие е засилено. На място има Жандармерия и полиция. 15 спецекипа работят единствено по сигнали за изборни нарушавания за Пазарджик и селата, които попадат в общината.

В квартал „ Изток ” изборният ден стартира със слаб интерес. „ Още е рано за гласоподаване. Ами имаме работа в този момент сега. Не ни дават пари, от кое място ще ни дават тези пари ”, съобщи жена.

Други пристигнаха пред урните с вярата за по-добро бъдеще. „ Гласуваме доста гладни, вършим стачка. Работим за 500 лв.. В една къща имаме 10 деца. Няма пари да плащаме тока, чакаме да взимаме. Децата, в случай че не учат, взимат парите ”, добави гласоподавател.

Някои признаха, че политиците ги търсят единствено по избори. След това ги забравяли. Трети мъчно обясниха по какъв начин са дали своят вот. „ С машина върша гипскартон и шпакловка. Как да съм дал своя вот ”, чуди се гласоподавател.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР