В Пазарджик бе създадено младежко пространство Градината на света в

...
В Пазарджик бе създадено младежко пространство Градината на света в
Коментари Харесай

Спортни шампиони и ученици обединиха сили за създаване на младежко пространство в Пазарджик

В Пазарджик бе основано младежко пространство „ Градината на света ” в парк-остров „ Свобода ”. Близо 100 момчета и девойки от града засадиха разнообразни дървесни типове и храстовидни растения , за които ще се грижат сами отсега нататък.

На събитието участваха кметът на Пазарджик Тодор Попов , олимпийските медалисти Ренета Камберова и Георги Георгиев , някогашният волейболен национал и сегашен състезателен шеф на „ Хебър “ Тодор Алексиев , президентът на ВК „ Хебър ” Александър Иванов , младата вяра на българското джудо Емил Вълчев и неговите съотборници от джудо клуб „ Кодокан ” , представители на локалната и държавна власт, представители на Регионален исторически музей-Пазарджик, и управлението на „ Жилфонд ”-Пазарджик .

В новосъздаденото парково пространство е планувано да се обособят и зони за отдих и поощряване към четене и неофициално учене, посредством позициониране на пейки, върху чиито седалки ще бъде подложен QR -kod за връзка с библиотечно приложение с надпис „ Чети в парка! “ .

Преди да стартира създаване на пространството младежите бяха разграничени на екипи с съответни задания – екип по създаване на композиция-проектиране, екип по озеленяване, екип по образуване и осъществяване на дейностите и така нататък Участниците в екипите бяха инструктирани в асимилиране на познания и умения по създаване на абстрактен план, за преимуществата на растителните типове в дълготраен проект, мощния резултат на дърветата върху изменение на климата , изгодата от дърветата за хората и други

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР