В първото изследване от този вид екип от университета Карнеги

...
В първото изследване от този вид екип от университета Карнеги
Коментари Харесай

Не, правенето на повече секс няма да ви направи по-щастливи

В първото проучване от този тип екип от университета Карнеги Мелън е опровергал признатата доктрина, че правенето на повече секс ще ви направи по-щастливи.

Всъщност, става известно, че правенето на повече секс може даже да ви направи по-нещастни, настояват проф. Льовенстийн и неговите сътрудници.

Няколко предходни проучвания през последните десетилетия откриха, че сексът е непосредствено обвързван с щастието и отсам, че правенето на повече секс води до повече благополучие. Едно проучване даже откри, че в случай че измененията количеството секс, което вършиме от един път на месец на един път на седмица, това ще се равнява на същото благополучие, което ще изпитате в случай че спечелите 50 000 $.

Според Льовенстийн това, което тези проучвания са пропуснали и това, което провокира комплициране, е да се дефинира с акуратност, кой детайл – сексът или щастието е повода и кой – резултата. Според тях освен това, само че и други фактори с изключение на секса, като приход, локация, възраст могат да бъдат по-добри критерии за това, кое в действителност ни прави щастливи.

Екипът е провел следния опит: Първо са измерили какъв брой щастливи са били двойките-участници с актуалните си секс стратегии. След това ги разделили на две групи и помолили едната група да прави два пъти повече секс, до момента в който другата група не трансформира нищо от секс рутината си. И най-после екипът оценил смяната в щастието на двойките.

След приключването на опита учените са открили “лек спад в настроението при тези двойки, които са почнали да вършат повече секс. ”

Резултатите са посочили, че двойките, които са удвоили честотата на своя полов живот, не са изпитвали от секса същото наслаждение и са били като цяло по-малко щастливи. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР