В първия от серията почивни дни за Коледа се очаква

...
В първия от серията почивни дни за Коледа се очаква
Коментари Харесай

Очакват трафик по пътищата, в автобусите има празни места


В първия от серията почивни дни за Коледа се чака натоварен трафик , съобщи Нова ТВ. От КАТ още в сряда дадоха поръчка, че техни патрули ще провеждат придвижването по главните пътни артерии, тъй че да няма километрични колони от коли.

От „ Пътна полиция ” обръщат внимание на пешеходците да бъдат извънредно дисциплинирани. Само за предходната седмица за погрешно секване са били глобени 127 души.

В същото време билети и свободни места в рейсове те има, защото огромна част от хората няма да пътуват по празниците тази година. Автобусите пътуват с доста дребен брой пасажери.

Това съобщи за БНТ Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

По думите й тази година са пуснати не повече от 4-5 рейса и то главно в пиковите утринни часове, с цел да може да се обезпечи удобно, комфортно и безвредно пътешестване.

Милтенова означи, че към 10% е запълваемостта от потенциала на транспортните средства. Няма линия, по която да кажем, че няма спад на пътникопотока.

Транспортът е директно обвързван със обстановката в страната. В момента размерът е сгънат до най-малко.

Щетите върху сектора са големи. Подпомагане има, с помощта на държавните ограничения, съобщи тя и изрази вяра, че браншът ще оцелее.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР