В първия ден от масовите пътувания в чужбина за Коледа

...
В първия ден от масовите пътувания в чужбина за Коледа
Коментари Харесай

Полицаи ще протестират на ГКПП-та преди Коледа


В първия ден от всеобщите пътувания в чужбина за Коледа - 22 декември, служителите на реда ще излязат на митинг по граничните пунктове с Гърция, Македония и Румъния. Той ще е следващият с искане за по-високи заплати и ще е на професионалния празник на граничната полиция. Още през лятото синдикатите дадоха обещание, че ще провеждат митинг на всеки празничен за системата ден. 

Работата на граничните пунктове няма да стопира, защото чиновниците на Министерство на вътрешните работи нямат право да стачкуват, до момента в който са на работа, обясниха от синдикатите. Почиващите в тези дни обаче ще застанат пред самите ГКПП-та и това може да провокира огромно закъснение на трафика. Няма информация какъв брой дълго ще трае митингът. Той ще бъде подсилен и от чиновници от други дирекции. Синдикатите дадоха обещание, че ще стачкуват и по време на европредседателството, което стартира през януари. 

Преди дни стана ясно, че вътрешният министър Валентин Радев е подписал заповед за разпределяне на коледни бонуси от по 480 лева От Министерство на вътрешните работи настояват, че такива не са плащани от 10 години. Това обаче няма да спре настояванията за по-високи заплати. Синдикатите упорстват те да се усилят с 15% със задна дата от 1 юли. 

И през вчерашния ден Радев съобщи, че това няма по какъв начин да се случи. Той изясни, че за някои щяло да има по 15% нарастване, само че не сподели повече детайлности. За следващата година в бюджета на Министерство на вътрешните работи за планувани 55 млн. лева по/ segabg/com

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР