В първата си публична реч от близо половин година бившата

...
В първата си публична реч от близо половин година бившата
Коментари Харесай

След месеци мълчание Меркел проговори за Украйна

В първата си обществена тирада от близо половин година някогашната федерална канцлерка Ангела Меркел назова съветското нахлуване над Украйна " дълбока цезура ", написа " Дойче веле ".
Тя акцентира, че към този момент като някогашен канцлер не желае да дава преценки и препоръки в профил. Руското навлизане в прилежащата страна обаче маркира " жестоко нарушение на интернационалното право в историята на Европа след края на Втората международна война ", сподели тя.

Ангела Меркел изрази взаимност с нападнатата от съветската войска Украйна и " с поддръжката на нейното право на самоотбрана ", акцентира някогашният канцлер. Тя разгласи, че поддържа всички съответни старания на федералното държавно управление, на Европейски Съюз, Съединени американски щати, НАТО, Г-7 и Организация на обединените нации, " с цел да се постави завършек на тази нападателна съветска варварска война ".

Изказването на Меркел пристигна след месеци безмълвие. Тя приказва в сряда, 1 юни, в Берлин пред близо 200 посетители, събрали се да почетат отдръпването на Райнер Хофман от председателския пост на профсъюзната конфедерация DGB, който той заемаше дълги години.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР