В първата част на предаването гости в студиото са част

...
В първата част на предаването гости в студиото са част
Коментари Харесай

Чакащи артисти: Новият сезон

В първата част на предаването посетители в студиото са част от младите представители от екипа на най-новия престъпен сериал на BTV „ Алфа “, артистът Георги Богданов и кинорежисьорът Петър Крумов. Продуцент и първи режисьор е Димитър Коцев – Шошо, оператор е Александър Станишев, а актьорския състав включва Стефан Вълдобрев, Мария Силвестър, Петър Антонов, Спартак Панталеев, Виолина Доцева, Георги Богданов и Виолета Каролева.

Кристина Беломорска:Без да издавате нищо, може ли да ни разкажете малко повече за „ Алфа “, какво да чакаме?

Петър Крумов (режисьор): Историята на сериалa „ Алфа “ е за един много умел следовател (Стефан Вълдобрев), чудак, който е разжалван от системата, поради един остарял случай, в който прекомерно доста се е вглъбил. Това се е случило осем години преди началото на историята, само че в този момент още веднъж е върнат в системата, с цел да образува група от четирима млади, много перспективни индивида (Георги Богданов, Спартак Панталеев, Виолина Доцева и Виолета Каролева). От тях той би трябвало да избере един, който е заслужен да заеме доста значим пост в структурите на Министерство на вътрешните работи, въпреки че, нашата история е по-стилизирана и не е толкоз писмено вярна на нашата реалност, само че се надявам точно това да я прави по-интересна.

Кристина Беломорска: Как протече целият развой на „ Алфа “, имахте ли подготовки на маса?

Георги Богданов (актьор): Да, репетираме на маса, което си е разкош в днешни дни. Сериалът се снимаше на блокове, за избран брой дни снимаме избран брой епизоди, и преди всеки подобен блок сме имали подготовки на маса, в които сме изчитали и изговаряли главните неща, даже по-детайлно сме изработвали съответни подиуми.

Какво още описаха момчетата от екипа на „ Алфа “ може да чуете тук или в.

Във втората част на предаването, посетител в студиото на “Чакащи актьори ” е актрисата Мартина Троанска, която напълно скоро излезе на сцената на Театър 199 “Валентин Стойчев ” с моноспектакъла “Издишване ” (реж.Стоян Радев) от Тед Чанг.


Мартина Троанска в " Издишване " ; реж. Стоян Радев; Театър 199 " Валентин Стойчев " ;снимка Павел Червенко

Кристина Беломорска: Преди всичко: Кой е Тед Чанг?

Мартина Троанска: Тед Чанг е американски създател на научна фантастика, който напълно скоро нашумя. Има два сборника на български. Два месеца преди премиерата беше преведен вторият алманах. Там е и разказът, по който направихме моноспектакъла и е кръстен “Издихание ”, в нашия превод (с реж. Стоян Радев) е “Издишване ”. Тед Чанг е сценарист на кино лентата “Arrival ”, слушателите, които са фенове на този филм, могат да виждат сходни претекстове и тематики и в останалите му разкази.

КБ:Какъв е този твой робот, който е замъчван от едни доста човешки въпроси и тематики, като тези за паметта, гибелта, за това какво оставяш след себе си, за смисъла на живота?

МТ: Това, което се случва е, че той се бърка там, където не му е работа. От тази изходна позиция той потегля по пътя на любознанието и изследва свобственото си тяло. Това е един робот, който в далечното бъдеще е човек, приказва за тях - роботите като за нас - хора, хората към този момент не са биологичен факт, а са някакви софтуерни създания, андроидни роботи, които наподобяват на хора, само че са основани от хром, алуминий и исполин. Този робот е един от доста роботи, който обаче задава повече въпроси, от колкото би трябвало и открива, че в действителност те също ще умрат, и по този начин започва цялата обстановка.

Чуйте какво повече описа Мартина за спектакъла „ Издишване “ тук или в.

Може да гледате „ Издишване “ на 29.01 и 15.02 на сцената на Театър 199 „ Валентин Стойчев “.

Очаквайте и напълно скоро премиерата на престъпния сериал на BTV „ Алфа “.

Последвайте ни в и в, с цел да следните отминалите и идните епизоди на предаването.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР