В парламента започнаха дебатите по третия вот на недоверие към

...
В парламента започнаха дебатите по третия вот на недоверие към
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция обсъждат вота на недоверие в отсъствието на Борисов

В Народното събрание започнаха дебатите по третия избор на съмнение към държавното управление, импортиран от " Българска социалистическа партия за България ".

Традиционно се стартира напрегнато и замяна на реплики сред ръководещи и съпротива. От Българска социалистическа партия се разгневиха, че министър председателят Бойко Борисов и отрасловият вицепремиер Валери Симеонов не участват в пленарна зала.

" Нормално ли е министър председателят Борисов и отрасловият вицепремиер Валери Симеонов да не участват в залата. От самото начало стартирате да неглижирате този инструмент, какъвто е вота. Още повече, че жителите чакат този, който управлява страната, да ти каже тежката дума по тематиката за опазването на здравето ", съобщи Георги Гьоков от левицата.

В отговор ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева изясни, че е разговаряла с премиера, само че той е в Брюксел. " Вярвам, че той духом е с нас ", сподели тя.

" Червените " обявиха, че се опълчва на желанието на ръководещите да вършат промени, които ще натоварят в допълнение финансово всеки български жител.

Вотът беше импортиран в понеделник и е поради неуспех в политиката в опазването на здравето. В претекстовете, които са подписани от всичките 79 народни представители на левицата, се показва, че положението на бранша е пагубно и вместо да взема решение проблемите, държавното управление предлага българите да бъдат натоварени със здравна застраховка от 12 лв. на месец.

Лидерът на " алените " Корнелия Нинова съобщи при започване на дебатите, че стотици хиляди български жители не могат да се лекуват или тъй като нямат достъп до доктор и болница, или тъй като нямат пари да си доплатят лекуването.

" Други стотици хиляди, които са изрядни платци на здравните си осигуровки, когато отидат да се лекуват, би трябвало да доплащат, което е противоконституционно. И въпросът с фрагментите е пагубен. Най-неизрядният длъжник в страната - на здравни осигуровки - е държавното управление ", добави тя.

Още детайлности за дебатите прочетете в Actualno.com.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР