В Париж се състоя церемония, организирана от Международната търговска камара

...
В Париж се състоя церемония, организирана от Международната търговска камара
Коментари Харесай

Мария Габриел с международно признание в Париж: Европа е място за инвестиции и таланти

В Париж се състоя гала, проведена от Международната комерсиална камара и организацията " Mind the Bridge ", за връчване на премиите за нововъведения Startup Ecosystem Stars и Corporate Start-up Stars, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Наградите са основани през 2016 година за да се отбележат най-хубавите международни практики в региона на отворените нововъведения.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе отличена за извънреден принос за поощряване на иновационните екосистеми.

" Европа е място за вложения и гении. Силните ни страни са огромният брой инженерни университети и проучвателен центрове, добре развитата инфраструктура, гениите и огромното многообразие на районите. Сътрудничеството сред стартъпите и огромните корпорации открива голям капацитет за нововъведения, конкурентоспособност и по-добра бизнес среда. Ключов е междусекторният метод - сред частния бранш и университетските среди, нововъведенията и науката ", съобщи вицепремиерът.

Вицепремиерът акцентира, че построяването на мощна иновационна екосистема, учредена на висококвалифицирани фрагменти, отлични научни проучвания и тясна взаимовръзка сред университетите и промишлеността, би трябвало да бъде водещо във вземането на решения.

В двата си мандата като еврокомисар Мария Габриел се ангажира интензивно с тематиката за нововъведенията. Пример е работата й по създаването на новата европейска иновационна стратегия, показана през юли 2022г. И в сегашната си работа като външен министър, Габриел натъртва на значимата роля на нововъведенията във външната политика.

За първи път в стратегическите партньорства на България със Съединени американски щати и Обединеното кралство е откроено съдействието в областта на нововъведенията и пробивните технологии. Вицепремиерът акцентира и на споразуменията за съдействие на Министерството на външните работи с от ден на ден висши образователни заведения в България като съответна визия за нуждата за вложения в развиването на младежите. Тя открои и това, че България е първа в Европа с мобилно приложение на Министерство на външните работи, създадено въз основа на изкуствен интелект и продан на данни.

" Благодаря на Международната комерсиална камара и организацията " Mind the Bridge " за признанието. Вярвам, че със съдействие на локално, национално и европейско равнище можем да подкрепим гениите на България и Европа ", заключи Мария Габриел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР