В пълнометражния документален филм за Димитър Воев няма първи план.

...
В пълнометражния документален филм за Димитър Воев няма първи план.
Коментари Харесай

Режисьорът на филма Воев: Феновете на филма са доста фанатични

В пълнометражния документален филм за Димитър Воев няма първи проект. Всичко при него е в естетика – и музика, и текст, и персона. Това сподели режисьорът на кино лентата " Воев “ Биляна Кирилова в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “

Тя описа, че със своите текстове и музика Димитър Воев е изиграл значима роля във образуването на личността й. Истински обаче е почнала да опознава и схваща създателя, когато е почнала да работи по документалния филм и да се среща и беседва с неговите близки и семейство.  

По думите й текстовете на Димитър Воев остават настоящи и през днешния ден, тъй като са същински, безконечни. " Той се вълнува от универсални проблеми, които постоянно ще ги има “, добави режисьорът. 

Реакциите на публиката от кино лентата по думите й са били доста позитивни. " Феновете на Воев са много фанатични и много съществени критици. Те бяха по-опасни, само че се оказа, че всички реакции бяха необикновено позитивни и прочувствени “, сподели Биляна Кирова. 

" Воев “ е притежател на Награда за най-хубав български документален филм за 2022 година и за най-хубав режисьорски дебют на фестивала Master of Art, както и на Наградата на публиката на " Родопи филм фест “. Има и шест номинации за тазгодишните награди на Съюза на филмовите дейци " Васил Гендов “, които ще се проведат на 16 май.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР