В Пакистан 44-годишен местен жител отвлече 13-годишно момиче от християнско

...
В Пакистан 44-годишен местен жител отвлече 13-годишно момиче от християнско
Коментари Харесай

44-годишен отвлече 13-годишна за булка

В Пакистан 44-годишен локален гражданин отвлече 13-годишно момиче от християнско семейство и я принуди да одобри исляма и се омъжи за него, оповестява „ Лента “, представена от БГНЕС. Отвличането е осъществено на 13 октомври, а два дни по-късно мъжът показва удостоверение за брак, в което се показва, че момичето е на 18 години и непринудено е приела исляма. Твърди се, че момичето се е пробвало да избяга при майка си по време на процеса, само че новият ѝ брачен партньор я е задържал.

Заради този случай се организираха митинги в родния град на момичето, Карачи. Съдът обаче счете брака за легален. „ Това е тъпо, тъй като пакистанската полиция и съдилища не съблюдават личните си закони, а също по този начин подценяват интернационалните стандарти, изключително в случаите на насилствена смяна на вярата и насилствен брак, даже в най-високите съдилища “, сподели Насир Саид, шеф на Центъра за правна помощ.

Както отбелязва таблоидът, съгласно статистиката 21% от пакистанските девойки се женят преди 18-годишна възраст. Много родители смятат, че девойките би трябвало да се оженят незабавно щом доближат пубертета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР