В отворено писмо от Антикорупиционния фонд призоваха главния прокурор и

...
В отворено писмо от Антикорупиционния фонд призоваха главния прокурор и
Коментари Харесай

От Антикорупционния фонд искат главния прокурор, КПКОНПИ и ДАНС да разпитат Пеевски

В отворено писмо от Антикорупиционния фонд приканиха основния прокурор и ръководителите на Антикорупицонната комисия и ДАНС да разпитат ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски за изказванията му за нерегламентирани дейности в президентството.

От неправителствената организация цитират изявления на Пеевски в два поредни дни, в които той назовава президентството " тъмна институция, цялостна с кеш на база на разграбването на страната "  и загатва две имена - Копринков и Сотир Ушев, наричайки ги " касиерите ".

" В една правова страна всичко това, изречено от народен представител и водач на парламентарна група, е задоволително съображение за предприемане на дейности по подготвеност за изясняване на тези изказвания, които да стартират с неговия разпит. Напомняме, че всички длъжностни лица имат категорично обвързване по Наказателно-процесуалния кодекс да уведомяват управляващите при данни за закононарушения, а не да вършат голи медийни заявления. За това Ви предлагаме да изясните съществуването или неналичието на такава информация и да уведомите за това нас и българските жители. Смятаме за значимо да се откри дали в тази ситуация става дума за опасност посредством медиите или притежавани данни за действителни престъпления ", написа в отвореното писмо на Антикорупционния фонд до основния прокурор и ръководителите на Антикорупционната комисия и ДАНС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР