В отминалия четвъртък Борислав Сандов отпразнува първия си рожден ден

...
В отминалия четвъртък Борислав Сандов отпразнува първия си рожден ден
Коментари Харесай

„Зеленият“ Сандов бил като Питър Пан в първи клас СНИМКИ

В отминалия четвъртък Борислав Сандов отпразнува първия си рожден ден като вицепремиер и министър на околната среда и водите.



Хората го знаят като Зеления, поради екологичните му митинги години наред.

В родния му Мадан обаче го помнят като радостно, живо и любопитно хлапе. Той самият се радва на спомените си от това време, като постоянно отбелязва със фотоси от детството в профила си във Facebook за Деня на детето - 1 юни.

 Весел спомен е да вземем за пример фотографията му от първи клас, където, облечен с карирани панталонки, гледа победоносно фотографа като същински Питър Пан.



Сандов е роден на 16 декември 1982 година и е само дете в фамилията. Майка му е учителка по български език и литература, а татко му е строителен механик. Сега двамата са пенсионери, като татко му се занимава със земеделие.



Доста време родителите му прекарват на вилата си край Мадан. Борислав учи до VIII клас в СОУ „ Отец Паисий “ в миньорския град, а по-късно в СПТУ по туризъм в Смолян в компетентност „ Мениджмънт в хотелиерството “.

Дипломира се в Софийския университет, компетентност „ География “, има специализации по климатични и водни запаси. Мисията си на природозащитник, по личните му думи, почнала от събора на Рожен през 2000 година „ През тези години ми беше най-трудно да увещавам институциите в България да съблюдават законите на страната “, сподели пред „ Марица “ Сандов към този момент като министър. В борбите си за Пирин, Иракли, Странджа и други той закупи последователно известност в страната. Всъщност няма разлика в настройките ми в публичния и персоналния ми живот, защото заниманието ми е туризъм и доста вървя по планините, споделя още Сандов.

Като министър в този момент той ще би трябвало да се занимава и с казуса, който вълнува родния му край изключително, а точно за съжителството в планината сред хората и мечките. Трябва да се научим на способи, които да не водят до спор сред мечките и хората, съобщи новият министър на околната среда. Споделя, че майка му доста се гордее с него и това не бивало да се промени.
Свързани вести Училищният хор на Езиковата в Хасково стана люпилня за министри СНИМКИ Кадрите във властта: Пловдив даде президент, в този момент е трамплин за топченгета Люпилни на власт: Какво свързва Ицо Хазарта, Корнелия Нинова и Тошко Йорданов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР