В открита дискусия със земеделските производители ще подготвим конкретни предложения

...
В открита дискусия със земеделските производители ще подготвим конкретни предложения
Коментари Харесай

Зам.-министър Неделков: В открита дискусия подготвяме промени за пасищата, за да се ползват от реалните животновъди

В открита полемика със земеделските производители ще подготвим съответни оферти за промени в Закона за собствеността и използването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), за пасищата да се употребяват с преимущество от действителните животновъди. Това съобщи заместник-министърът на земеделието доцент Крум Неделков на среща във Велико Търново със земеделци и браншови организации от Северна България. Аграрният заместник-министър напомни, че това е втора полемика по тематиката, откакто такава бе извършена през септември и в Стара Загора.

На срещата животновъдите направиха съответни оферти за законови промени, свързани с разпределянето на пасища от държавния и общинския аграрен фонд, тъй че да бъде избегнат субективният детайл и преимущество да имат животновъдни обекти от съответното обитаемо място. Стопаните упорстват представители на браншовите организации от животновъдния бранш да вземат участие в комисиите по систематизиране на пасищата.

Земеделските производители показаха съответни проблеми и споделиха терзанията си по отношение на изкупните цени на млякото и повишаването на фуражите. „ Министерството на земеделието демонстрира сериозна угриженост и отношение към провокациите, пред които е изправен секторът. Всички въпроси би трябвало да се разясняват намерено “, уточни Крум Неделков.

„ Ще придвижим законопроекта в посока, която да даде преимущество на животновъдите и локалните стопанства, като се употребяват данни за геолокация на животновъдния обект от Интегрираната осведомителна система на Българската организация по сигурност на храните “, сподели заместник-министър Неделков. Той прикани в умозаключение земеделските производители да наблюдават интензивно работата по законопроекта и след внасянето му в Народното събрание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР