В отговор на мое официално искане очаквах от председателя на

...
В отговор на мое официално искане очаквах от председателя на
Коментари Харесай

Денков иска главата на шефа на ДАНС. Радев обаче може и да откаже...

" В отговор на мое публично искане чаках от ръководителя на ДАНС Пламен Тончев да показа стимулирано предложение за предварително освобождение на заместника му Деньо Денев. Вместо това получих отвод поради " липса на причини " Денев е създателят на така наречен информация на ДАНС от 26 октомври, съдържаща манипулативни изказвания и внушения. С тази информация ДАНС даде началото на саботажа на машинния избор на първи тур на изборите. Според отчет на Държавната комисия по сигурността на информацията тази информация е в нарушаване на закона в частта " незаконна активност против публичния ред ". Отказът на ръководителя на ДАНС да освободи своя заместител откакто преди избори не ми даде претенции от мен отчет за евентуалните опасности, ми дава два ясни сигнала. Първо - че господин Тончев утвърждава противозаконните дейности на Денев. Второ - че няма възражения против злонамереното потребление на тази информация за дестабилизиране на изборния развой ", уточни Денков на брифинг пред публицисти. 

 

Още преди дни стана ясно, че министър председателят среща отвод от страна на управлението на ДАНС по повод поста на Денев. Заяви, че няма по какъв начин да освободи зам.-председателя на службата, в случай че по закон не получи ново име като предложение точно от Тончев.

 

Напълно допустимо е обаче президентът Румен Радев да не одобри претекстовете на премиера. Държавният глава може да откаже да освободи Тончев, който е негово предопределение в службата. 

 

" Правителството е това, което координира работата на службите. Аз би трябвало да мога да работя с управлението на службите ", отговори Денков. 

 

Ясно ли е бъдещето на държавното управление? 

 

Не е кристално ясно бъдещето на по този начин наречената “сглобка ”. Напрежение сред сътрудниците в ръководството има, а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов преди дни съобщи, че за него “сглобката ” към този момент не съществува. Самият той уточни, че след първия тур на локалните избори “ще мисли ” какво да прави. 

 

" Около изборите имаше много високо напрежение. Нека да мине вторият тур на изборите и тогава ще бъдат обсъждани всевъзможни сходни въпроси за ръководството ", съобщи на собствен ред и Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР