В отговор на мерките от САЩКитайският парламент прие в четвъртък

...
В отговор на мерките от САЩКитайският парламент прие в четвъртък
Коментари Харесай

Китай прие закон срещу санкции от Запада

В отговор на ограниченията от Съединени американски щати
Китайският парламент одобри в четвъртък закон, ориентиран към контриране на задгранични наказания, в подтекста на растящия напън от страна на Съединени американски щати и техните съдружници над Пекин, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на публично официално съобщение на организация “Синхуа”.

Ходът идва откакто по-рано тази седмица американският Сенат одобри пакет от ограничения за софтуерна конкуренция с Китай, дни преди администрацията на президента Джо Байдън да разгласи решението си да разшири от 31 на 59 “черния списък” с китайски компании, в които е неразрешено на американци да влагат.

Официалното официално съобщение на “Синхуа” не прецизира какво тъкмо ограничения планува новото законодателство, като се изключи че ще бъде “мощен инструмент за увещание против задгранични държавни управления, които подхващат противозаконни ограничения против Китай”. Отношенията сред Пекин и Вашингтон се обтегнаха изключително по време на мандата на президента Доналд Тръмп, който стартира открита комерсиална война с Поднебесната империя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР