В отдел „Икономическа полици“ - ГДНП е приключила проверка за

...
В отдел „Икономическа полици“ - ГДНП е приключила проверка за
Коментари Харесай

МВР прати на прокуратурата сделката за Пристанище-Варна

В отдел „ Икономическа полици “ - ГДНП е завършила инспекция за удълбочаването на двата канала на Пристанище-Варна. Тя е почнала при започване на 2022 година по сигнал на Министерството на превоза и известията. Изводът на проверяващите е, че има данни за закононарушение и изпращат материалите в прокуратурата с мнение за формиране на досъдебно произвеждане по член 220 от Наказателен кодекс за подписване на неизгодна договорка.

По случая са събрани и оценени материали от Агенция „ Държавна финансова ревизия “ и други институции. Установено е, че след осъществяване на процедурата по възлагане на публичната поръчка за удълбочаването на двата канала на пристанището е подписан контракт за осъществяване с еднолично акционерно сдружение. Съгласно подписаното с възложителя съглашение от 1 октомври 2019 година е следвало определеното акционерно сдружение да извърши дейностите „ на собствен риск, със свои материали и техника, машинизация и човешки запаси “. Независимо от изискванията на документа и без да има право, сдружението разпорежда дейностите на друго дружество, а то от своя страна ги превъзлага на трето дружество.

В хода на инспекцията е открито, че в началото определеното сдружение не е разполагало с нужния запас и техника за предоставената активност, а второто е имало дребен екип от експерти и техника, което не разрешава осъществяването на сходна активност. Заключението на проверяващите е, че е налице съображение за започване на досъдебно произвеждане по член 220 от Наказателен кодекс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР