В отбора на Алфа Таури взеха решението да сложат нови

...
В отбора на Алфа Таури взеха решението да сложат нови
Коментари Харесай

Юки Цунода бе наказан преди старта в Белгия, Верстапен и Леклер печелят по една позиция

В тима на Алфа Таури взеха решението да сложат нови съставни елементи в задвижващата система на своя водач Юки Цунода преди старта на днешната Гран При на Белгия. 

Японецът остана 19-ти във вчерашната подготовка, само че трябваше да започва 13-ти, поради наказванията на Макс Верстапне, Шарл Леклер, Естебан Окон, Ландо Норис, Гуаню Джоу и Мик Шумахер, които бяха отпратени да започват в дъното на колоната. Сега Цунода получава същото наказване като тях и защото той приключи зад тях през вчерашния ден той ще би трябвало да потегли от последната позиция на стартовата решетка. 

От Алфа Таури сложиха петите ДВГ, Турбо, MGU-K и MGU-H в колата на своя водач, както и шестата изпускателна система. Тъй като обаче тези промени са направени при изискванията на " закрит парк " без разрешението на техническия пратеник Джо Бауер, Цунода ще би трябвало да стартира днешното съревнование от алеята пред боксовете, а не от стартовата решетка.

След наказването на японеца Верстапен ще потегли 14-ти, Леклер – 15-ти, Окон – 16-ти, Норис – 17-ти, Джоу – 18-ти и Шумахер – 19-ти. Освен тях и Валтери Ботас също ще завоюва една позиция и ще започва 13-ти, а не 14-ти, макар че и той е с наказване преди началото на уикенда. 

Финландецът обаче получи глоба от 15 места, защото той постави по-малко нови съставни елементи в своята задвижваща система. Именно заради тази причина той започва пред останалите седем глобени водачи, макар че бе най-бавен във вчерашната подготовка. 

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР