В основната си част предложенията за промени в конституцията са

...
В основната си част предложенията за промени в конституцията са
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Предложенията за промени в Конституцията не са моментни хрумвания

В главната си част предложенията за промени в конституцията са дискутирани отдавна, като са съветвани с представители на магистратите, университетските среди.

Тези текстове не са моментни хрумвания. Използваме плана на Демократична България от 2021 г, като го надграждаме, сподели министърът на правораздаването Атанас Славов пред бТВ.

Според Славов е имало блян в оптималната степен да бъдат отразени предложенията на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Търсим вид за поддръжка от трите сили. За разделянето на Висш съдебен съвет, конституционната тъжба на жителите, ограничение функционалностите на основния прокурор. По тези съществени въпроси имаме значително на единодушие с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Остават въпроси, които ще бъдат дискутирани, като ролята на служебното държавно управление и по какъв начин тя да бъде контролирана, тематиката за 24 май като народен празник “, разясни той.

Славов уточни, че чака през септември да е първото гласоподаване на текстовете, а в края на годината да са се случили събитията за цялостната промяна в правосъдната система.

Днес от Българска социалистическа партия оповестиха, че до момента в който в препоръчаните текстове за смяна в Конституцията попада смяната на националния празник, те няма да се явят на диалози, което слага под въпрос обезпечаването на нужните за приемането на промяната 180 гласа в Народното събрание.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР