В основата на убийството на 41-годишен мъж, чийто останки бяха

...
В основата на убийството на 41-годишен мъж, чийто останки бяха
Коментари Харесай

Убийството в София: Провалена сделка за криптовалута, заподозреният имал 2000 лева задължения към жертвата

В основата на убийството на 41-годишен мъж, чийто остатъци бяха открити в шахта в центъра на София, евентуално стои провалена договорка с криптовалута, а обвиненият е имал настрана 2000 лв. отговорности към жертвата. Това оповестиха на взаимен брифинг Софийската градска прокуратура (СГП) и Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи Нова тв.

" Правителството предприе 15 ограничения, с цел да противодейства на насилието в обществото. Прокурорите от СГП и ВКП не сме последователи в стила на уестърните, т.е. да демонстрираме неотстъпчивост. Това, което считаме, че е вярно, в съзнанието на дееца да бъде ясно, че той ще бъде осъден - не размера на наказването, а че ще има обективен развой, в хода на който да се съберат задоволително доказателства, с цел да бъде направена прецизна и точна правна подготовка , с цел да може съдът да постанови заслужено наказване, което ще бъде парченце задоволство за околните и знак за обществото, че правораздавателните органи работят за правдивост ", съобщи Илиана Кирилова от Софийската градска прокуратура (СГП) на брифинг.

Зам. градският прокурор Кръстев уточни, че първичното досъдебно произвеждане е било за похищение на 11 август . Разпитан е непосредствен на убития мъж, който декларира, че от 8 август няма контакт с него.

Убийството е било осъществено в късните часове на 8 против 9 август . Според прокуратурата, има обосновани догатки, че причинител е точно арестуваният с фамилия Вълчинов. Той е бил арестуван за 72 часа.

Убийството е било осъществено по изключително непосилен и нечовечен метод, за което се планува затвор от 15 до 20 година, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Според държавното обвиняване, помагачът не е взел участие в убийството на жертвата, няма никакви доказателства за това, само че подкрепя след убийството за укриване на следите, като изчистят мястото на престъплението и да изнесат материалните доказателства. Това съставлява персонално укривателство, оповестиха още от прокуратурата. Законът планува отнемане от независимост до 5 години. Ако се откри, че е оказал помощ в убийството или авансово е знаел за желанията на килъра, той ще бъде притеглен като съизвършител.

Телефоните на убития са спрели да работят на 8 август, като от Столична дирекция на вътрешните работи са имали данни, че единият от тях е открит наоколо до столична автокъща. Това е усъмнило проверяващите, че жертвата се укрива съзнателно и по тази причина са подхванали дейности да открият неговите направления, употребявайки видеонаблюдение , както и хората, които са общували с него до датата на изгубването му, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Разследващите считат, че арестуваният за убийството дължал пари на жертвата и това е водещ претекст за закононарушението.

Последният маршрут, който жертвата е минала с още един човек - влизат на един адрес, само че той по този начин ине излиза. " Това ни накара да проверим вероятно за съпричастност на притежателя на жилището ", съобщи още той.

Оръжието на закононарушението е било тежък, тъп предмет с нанасяне на предмет в задната част на главата - предметът прилича гира.

Проваленият бизнес проект е бил обвързван с криптовалута . Задълженията са по различен мотив. " Съвместният бизнес проект за криптовалута е било във връзка идно събитие, за което обвиненият е трябвало да се издължи на жертвата. 2000 лв. са били отговорностите на обвинения към жертвата ", съобщи старши комисар Любомир Николов.

Зловещата находка бе открита след подаден сигнал от живущите в кооперацията . Според проверяващите, убийството е било осъществено на друго място във вторник, 8 август.

Тогава е бил разгласен за търсене 41-годишен мъж.

Задържани са двама мъже - единият по съмнение , че е направил закононарушението, а другият за укривателство. Разследването на убийството е поето от Софийската градска прокуратура.

Държавното обвиняване ще оповести водещите версии и претекстовете за жестокото закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР