В основата на протеста на пътните строители стоят два факта,

...
В основата на протеста на пътните строители стоят два факта,
Коментари Харесай

Караджов: Кирил Петков прави внушения - заради неговите условия са отменени поръчките

В основата на митинга на пътните строители стоят два обстоятелството, че предходната година октомври-ноември тогавашният министър е подписал с тях преустановяване на договорите, в които са признали напълно тези вземания и са записали като последна дата, след която всичките суми се дължат - 30 юни. В протоколите на АПИ е записано, че по устното предписание на министъра на районното развиване УС на АПИ взима тези решения и в тези решения се признават всички документи, които са ги показали в АПИ. Всички тези суми, за които си приказваме в този момент, става дума за 1.2 милиарда лв., са обещани. Това разяснява министърът на районното развиване в оставка Гроздан Караджов в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

" Тези контракти не са по ин хаус, а са контракти за ремонт и пътна поддръжка ", сподели Караджов.

" Първият, който е сбъркал, е страната. АПИ е държавна институция. Тази работа е била осъществена през 2021г., само че в този момент след 30 юни е изискуема и от 30 юни се натрупат лихви на над 500 млн. лв.. Това са доста лихви, тъй като знаете, че лихвата при просрочие е над 10% ", сподели той.

" Кирил Петков прави внушения. Днешното изложение на сътрудника Петков е по отношение на това, че надали не АПИ е ощетила страната, тъй като е прекратила публичните поръчки. АПИ през месец април разгласява новите условия за публичните поръчки за поддръжката на пътищата през идващите 3 години. Тези поръчки ги анулира Комисията за защита на конкуренцията, не ги е отменила АПИ. АПИ не апелира, тъй като има прекомерно рестриктивни условия в тях, в интерес на страната. Ние измислихме тези условия и това нещо беше дискутирано и беше в съгласие на среща при премиера. Кой е отговорен за тези условия? ", добави Караджов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР