В основата на исканията са помощ в размер на 500

...
В основата на исканията са помощ в размер на 500
Коментари Харесай

Ще излязат ли зърнопроизводителите на нов протест?

В основата на настояванията са помощ в размер на 500 млн. лв.. Правителството през вчерашния ден предложи 150 млн. лв. в поддръжка на зърнопроизводителите през Държавна фирма “Земеделие ”. Премиерът Денков съобщи, че ще се подкрепят единствено бизнеси, които потвърдят, че са натрупали загуби през предходната година. Това обаче ще стане след подаване на декларациите пред Национална агенция за приходите.

Днес следва на брифинг да стане ясно дали тази поддръжка ще бъде задоволителна, с цел да потуши напрежението. Брифингът е разгласен за 11 ч. 

 

Ще си тръгне ли земеделският министър Кирил Вътев? От сектора упорстват за оставката му преди дълго чаканата ротация на Николай Денков с Мария Габриел и поръчките за рокади в състава на Министерския съвет. Премиерът обаче уточни, че въпросът с оставката на Вътев не е обсъждан.

 

" При подготвени текстове на законови промени, аз ще поема политическия диалог с водачите и останалите министерства, с цел да се придвижат оптимално бързо ", съобщи акад. Денков.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР