В опитите да изградите стабилно отношение в личния си живот

...
В опитите да изградите стабилно отношение в личния си живот
Коментари Харесай

8 начина да намерите баланса в кариерата, социалния живот и връзките

В опитите да изградите устойчиво отношение в персоналния си живот и на работното място, от време на време забравяте за обществения живот. Балансирането сред всички отговорности може да е малко мъчно. Наистина са нужни доста старания, вярно разпределение на времето и себераздаване, с цел да можете да кажете, че имате уравновесен живот. Макар да знаем, че е мъчно, поддържането му е доста значимо, освен тъй като може да отделите време за всички, само че и тъй като ще намалите напрежението.

Всички познаваме хора, които дотам са се вглъбили в работата си, че нямат време за най-близките си, за приятелите си, да не приказваме за излизане на открито.

Има обаче и другата прекаленост – хора, които залагат на първо място на купона и срещите, само че от обществения им живот работата им страда съществено.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

И тук идва значимият въпрос – по какъв начин да намерите салдото в кариерата, обществения живот и връзките?

Трябва да отделите време, с цел да видите дали целите са ви подредени. Това може да наподобява обезкуражаващо, само че има метод да намерите салдото по-лесно.

Отделете време за значимите си взаимоотношения

Помислете за оня родственик или другар, който постоянно ви е търсил в последно време, само че поради непрекъснатите ви задължения, все не сте намирали време за него. Е, това би трябвало да се поправи. Макар да знаете, че тези хора ще проявят схващане, в някакъв миг би трябвало да намерите време, с цел да възстановите връзката си с тях. Защото един или два пъти могат да ви влязат в състояние, само че в случай че непрекъснато си намирате други цели, последователно те ще стартират да се отдръпват от вас и това ще се отрази на обществения живот, който имате.

Погрижете се за здравето си

Може да ви звучи като факсимиле, че здравето е най-важно, само че в това има повече истина, в сравнение с си мислите. Ако се грижите за него, освен когато сте настинали, ще се почувствате доста по-добре. Дори по време на натоварения си график отделяйте време, с цел да се грижите за тялото си. Съставете график за извършения във фитнеса или у дома, с цел да осигурите придвижването, от което тялото ви се нуждае. Тялото ви ще го оцени. Фокусирането върху здравето ви ще ви даде нужната сила за натоварения ви ден, а също така ще се грижите добре и за обществения живот.

Грижа за любовния ви живот

Ако имате връзка и успявате да се справяте добре с нея, до момента в който имате под напрежение професионален живот, значи сте една стъпка по-близо до салдото, за който приказваме.. Ако обаче сте свободни, тъй като все нямате време да излизате на срещи, това към този момент може да е проблем. Знаем, че е мъчно да вършиме няколко неща, в случай че сте съсредоточени върху кариерата си, само че пробвайте да намирате време да излизате. Дори да не започнете нова връзка незабавно, най-малко това ще се отрази добре на обществения живот. Опитайте се да вмъкнете в графика си вечер за среща с обичания човек или възстановяване на обществения живот, отдаден на излизания с хора от противоположния пол.

Включете в графика си няколко обществени излизания

Ако ви е мъчно да намирате време за излизане на открито, тогава употребявате един остроумен трик. Просто определете няколко такива дни в месеца и си ги отбележете в календара, с цел да знаете, че тогава сте заети. Същото е, като имате ангажимент или работна среща – просто знаете, че в този ден и час не сте налични за други събития. Така за обществения живот ще остане задоволително време и вие ще се радвате от този факт, до момента в който сами не свикнете да го вършиме и непринудено.

 обществения си живот, обществения живот 8 метода да намерите салдото в кариерата, обществения живот и връзките

Не работете през почивните дни

За да употребявате пълноценно обществения живот, това е ключ, който би трябвало да имате. Наясно сме, че хората, които желаят да се повдигнат в кариерата си, са склонни да работят и в почивните дни или просто не могат да откажат на молба на шефа си. Това обаче е отровен модел. Да, може да се наложи някое изключение, само че дано то в действителност бъде такова – изключение. В множеството време през уикендите гледайте да си почивате и да отделяте време на околните ви хора, както и да работите върху обществения живо.

Бъдете допустимо най-продуктивни в работата

В продължение на казаното нагоре, пробвайте се да бъдете в действителност продуктивни на работното място. Не може просто да мислите, че като се появите на работа и  свършите това, което би трябвало, е еднакво на работливост. Не. Опитайте се да свършите оптимално доста задания и не отлагайте работата, която имате за различен ден. Колкото по-бързо приключите, толкоз по-малко стрес ще имате, в случай че се появи нещо в последния миг, Освен това по този начин ще освободите място за обществения живот, който можете да имате.

Откажете се от обществените медии, най-малко за малко

Има разлика сред обществения живот и обществените медии. Замислете се какъв брой време сте отделили на новинарския си поток, единствено с цел да го опресните най-после за последните актуализации? И резултатът от това е, че в множеството случаи единствено сте си изгубили времето, без да сте получили някаква потребна информация или вие да сте дали такава. Знаем, че те елементарно притеглят вниманието, само че в името на обществения живот, оставете ги на назад във времето.

 обществения живот 8 метода да намерите салдото в кариерата, обществения живот и връзките

Бъдете спокойни

Понякога най-удовлетворяващото и най-жизненоважното балансиране е да бъдеш спокоен. Така че оставете за миг всичко настрани, просто седнете, дишайте надълбоко и се отпуснете. Умът и тялото ви се нуждаят от възобновяване и в случай че се лишите от това, единствено ще прегорите! Винаги, когато сте спокойни идва ред на обществения живот, който е най-приятен, когато не сте напрегнати.

Както виждате, да намерите салдото в кариерата, обществения живот и връзките не е толкоз лесна задача, само че с вярно разпределение на целите, може да постигнете мечтаната цел.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР