В опит за справяне с недостига на места в детските

...
В опит за справяне с недостига на места в детските
Коментари Харесай

В София се строят 12 нови детски градини

В опит за справяне с дефицита тук-там в детските градини в столичния регион " Искър " реновират постройката на 88-ма детска градина в " Дружба 2 " и построяват нов корпус към нея. Той би трябвало да бъде подготвен следващата година и ще обезпечи места на към 100 деца, заяви Българска национална телевизия.

88-ма градина " Детски парадайс " в регион " Дружба " ще посрещне децата си в актуализирана постройка през септември. В нея са записани малко над 280 деца, които сега са разпръснати в други детски градини.

Едновременно със санирането на остарялата постройка се построява и напълно нова за към 100 деца. Докато приключи градежът ще има ограда, която да разделя ремонтните действия от заниманието на двора.

" Буферна зона, която ще бъде към оградата, т.е. въобще наоколо до оградата децата няма да играят ", съобщи Мария Йорданова, шеф на 88-ма детска градина " Детски парадайс " в регион " Искър ".

По данни на Столичната община в регион " Искър " не доближават места за 269 деца в яслена група и за 143 в градинска.

" Районът се усили през последните години. Не можем да смогнем с компенсирането му. Ние бяхме 2014-2015 година с нулев дефицит. На фона на това през годините оттогава до в този момент, въпреки новите корпуси, въпреки всичко се получава дефицит и в нашия регион ", добави кметът на регион " Искър " Ивайло Цеков.

" Много е значимо кметовете да работят интензивно и да не се бавят. Някъде имат справедливи проблеми, някъде не намирам обективност в проблемите ", сподели още кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Тя подсети, че сега в София се строят 12 детски градини, 7 от тях би трябвало да стартират да одобряват деца до края на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР